iBaker

Retseptid

Või-croissant

400g
iBakeri pärmi-lehttaigent (1 pakk)
50g
toasooja võid
 
väike kimbuke petersellilehti
 
meresoola
1
muna (pealt määrimiseks)

6 croissanti

Laota taignalapid üksteise kõrvale lauale (pikad taignaservad kõrvuti) ja suru ühenduskohad kinni. Mikserda või, petersellilehed ja meresool (lisa maitse järgi) kokku ühtlaseks massiks. Määri saadud võie taignale ning seejärel lõika taignalapp kuueks kolmnurgaks. Rulli need laiemast otsast rulli ning kaaruta otsad veidike sissepoole.

Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200°C juures ca 15-20 minutit.

Retsepti autor Ragne Värk

Märksõnad:

Kartulipirukas

400g
iBakeri lehttaigent (1 pakk)
4
kartulit
1
küüslaguküüs (purustatuna)
0,5 tl
kuivatatud oreganot
2 sl
oliiviõli
 
0,5 -1tl soola

Laota lehttaignalehed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (pikemad taignaservad kõrvuti). Koori kartulid kartulikoorimisnoaga (nii saad mõnusad õhukesed viilud). Sega kartuliviilud purustatud küüslauguküüne, oregano ja oliiviõliga ning maitsesta soolaga. Laota maitsestatud kartuliviilud taignalapile, jättes 3 cm ulatuses ääred vabaks. Tõsta need vabad ääred kartulitäidise peale ning suru servadele peale, et need kinnituksid.

Küpseta 200°C juures (pöördõhuga) ca 30 minutit.

Retsepti autor Ragne Värk

Märksõnad: