iBaker

Õuna-kohupiimapomm

ouna
400g
iBakeri pärmi-lehttaigent (1 pakk)
150g
kohupiima
1
muna
80g
suhkrut
2
magusat õuna

Aseta kõik neli plaati jahuga ülepuistatud lauale ja lõika plaadid ruudukujuliseks.
Tükelda õunad ning sega need kokku kohupiima, suhkru ja munaga.
Aseta iga ruudu keskele kohupiimatäidis ning suru kõik neli nurka keskele kokku.
Lase toatemperatuuril kerkida umbes 20-30 minutit. Küpseta 200°C juures 10-15  minutit.

Märksõnad:

Vaniljekreemistritsel

stritsel
600g
iBakeri pärmi-lehttaigent
50g
võid
400g
kohupiimapastat
1 tl
vaniljesuhkrut
1 dl
suhkrut
1 dl
vaniljekastmepulbrit Ekströms
1/2 tl
 kaneeli
1
muna (peale määrimiseks)
 
Kate:
50g
šokolaadi
2-3 sl
oliiviõli

Sulata või ning sega kokku kohupiima ja suhkrutega. Lisa segades juurde vaniljekastmepulber. Laota taignaplaadid kahekaupa kõrvuti lauale, suru ühenduskohad kinni ning määri peale kohupiimasegu. Raputa üle kaneeliga ning rulli taigen pikemast servast rulli. Tee kääridega rullile peale sisselõiked (põhja ära läbi lõika) ning lõigatud rullid laota üks-ühele teine-teisele poole.

Määri pealt munaga ning küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Katte jaoks sulata šokolaad vesivannil, sega sisse õli ning vala šokolaadikate jahtunud stritslile.

Retsepti autor Ragne Värk

Märksõnad:

Retseptipank

kirsid
 

Plaanime luua oma kodulehele korraliku retseptipanga küpsetushuvilistele.

Retseptipanga täiendamiel ootame tulevikus ka kindlasti teie panust, et saaksite jagada oma retsepte teistelegi.

Loodame, et ühiselt saab sellest tõeliselt kasulik infokanal kõikidele, kes küpsetada armastavad.

Märksõnad:

Kreemisai - ajatu klassika

kreemisai
400g
iBakeri pärmi-lehttaigent (1 pakk)
2
munakollast
1 dl
suhkrut
2 dl
piima
 
vaniljekauna tükike või näpuotsaga vanniliini

Kreemitäidis: kuumuta kastrulis piim, lisa vanilje ja lase segul 20 minutit seista. Vahusta munakollased suhkruga. Lisa munavahule veidi piima ja vahusta ühtlaseks. Kuumuta kogu piim ja lisa kogu aeg segades munasegu. Keeda, kuni kaste pakseneb. Jahuta.

Aseta kõik neli plaati jahuga ülepuistatud lauale. Lõika plaadid ruudukujuliseks ja aseta iga ruudu keskele kreemi ning suru kaks vastandnurka kokku. Lase toatemperatuuril kerkida umbes 20-30 minutit. Küpseta 200°C juures 10-15 minutit.

Märksõnad:

Kohupiima-rosinarull

400g
iBakeri pärmi-lehttaigent
150g
kohupiima
80g
rosinaid
1
muna
80g
suhkrut
 
vanilliini ja riivitud sidruni koort

Aseta kõik neli taignaplaati jahuga ülepuistatud lauale ja rulli nad koos lahti ristkülikukujuliseks tükiks. Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kohupiim, vahustatud munad ning rosinad. Määri taignale kohupiimatäidis ja keera rulli. Lõika rullist  2-3 cm kettad ja lao plaadile. Aseta rulli väline ots toote alla, et rull küpsemisel laiali ei valguks ja lase toatemperatuuril kerkida umbes 20-30 minutit. Küpseta 200C juures 10-15  minutit.

Märksõnad: