Või-croissant

- 400g
- iBakeri pärmi-lehttaigent (1 pakk)
- 50g
- toasooja võid
- väike kimbuke petersellilehti
- meresoola
- 1
- muna (pealt määrimiseks)
6 croissanti
Laota taignalapid üksteise kõrvale lauale (pikad taignaservad kõrvuti) ja suru ühenduskohad kinni. Mikserda või, petersellilehed ja meresool (lisa maitse järgi) kokku ühtlaseks massiks. Määri saadud võie taignale ning seejärel lõika taignalapp kuueks kolmnurgaks. Rulli need laiemast otsast rulli ning kaaruta otsad veidike sissepoole.
Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200°C juures ca 15-20 minutit.
Retsepti autor Ragne Värk
Kartulipirukas

- 400g
- iBakeri lehttaigent (1 pakk)
- 4
- kartulit
- 1
- küüslaguküüs (purustatuna)
- 0,5 tl
- kuivatatud oreganot
- 2 sl
- oliiviõli
- 0,5 -1tl soola
Laota lehttaignalehed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (pikemad taignaservad kõrvuti). Koori kartulid kartulikoorimisnoaga (nii saad mõnusad õhukesed viilud). Sega kartuliviilud purustatud küüslauguküüne, oregano ja oliiviõliga ning maitsesta soolaga. Laota maitsestatud kartuliviilud taignalapile, jättes 3 cm ulatuses ääred vabaks. Tõsta need vabad ääred kartulitäidise peale ning suru servadele peale, et need kinnituksid.
Küpseta 200°C juures (pöördõhuga) ca 30 minutit.
Retsepti autor Ragne Värk
Juusturullid killukese majoneesiga

- 400g
- iBakeri pärmi-lehttaigent (1 pakk)
- 150g
- riivitud juustu
- 3 sl
- majoneesi
- näpuotsatäis soola
Umbes 20 pisikest rulli.
Laota taignaplaadid üksteise kõrvale lauale ja suru ühenduskohad kinni. Määri peale majonees ning raputa peale riivitud juust. Maitsesta vähekese soolaga. Rulli taigen pikemast servast rulli ning lõika umbes 1cm viiludeks. Küpseta 200°C juures seni kuni rullid on kuldpruunid.
Retsepti autor Ragne Värk
Kilupirukad

- 400g
- iBakeri pärmi-lehttaigent (1 pakk)
- 16
- vürtsikilu (puhastatud)
- 1
- muna (pealt määrimiseks)
8 pirukat.
Ristkülikukujulised taignaplaadid lõika pooleks, nii saad ühest pakist 8 ruutu. Aseta igale ruudule vastastikku nurkadesse 2 vürtsikilu. Tõsta vabad vastasnurgad keskele ning suru korralikult kokku, et küpsedes lahti ei lähe.
Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit.
Retsepti autor Ragne Värk
Juustusaiake

- 200 g
- Ibaker pärmi-lehttaigent
- 100 g
- Riivitud juustu
- Natuke õli juustuga segamiseks
Võta taignaplaadid ning aseta sulama küpsetuspaberiga kaetud pannile. Riivjuust ning natuke õli segada omavahel ning jätta seisma. Kui plaadid sulanud on, siis lõigata keskelt pooleks, et jääks ühest plaadist kaks ruudusarnast lehte. Pane juustusegu keskele ning voldi servad peale neljast küljest. Et see paremini koos püsiks, määri pintsliga kokkuvolditavate taigente pindasid. Lõpetuseks suru neli nurka ülespoole, et juust ja õli välja ei voolaks. Aseta tooted ahju. Soovitavalt altkuumutuse peale ning ahju põhja panna näiteks keeratava purgi kaas, milles on vesi. Temperatuur panna ca 30-40 kraadi vahele. Nii lasta neil kerkida 45 minutit. Peale seda võta pirukad välja ning lülita ahi pöördõhuga reziimi peale (kellel ei ole, siis alt ja ülalt kuumutuse peale) ning lase ahjul kuumeneda 190 kraadini. Küpseta tooteid sellises kuumuses ca 12 minutit nii et läheksid kuldpruuniks. Alt ja ülaltkuumutuse puhul on küpsetusaeg mõnevõrra pikem, valmis on siis, kui on värvus ilus kuldpruun. Enne söömist lase jahtuda, sest juustutäidis on kindlasti väga kuum.
Juustukeerd

- 400g
- iBakeri lehttaigent (1 pakk)
- 100g
- riivjuustu
- 50g
- õli
- 10g
- riivjuustu puisteks
Aseta kõik neli plaati lauale. Sega riivjuust õliga. Määri esimese plaadi peale juustutäidisja tõsta teine plaat peale. Seejärel lõika 2 cm laiused ribad ja keera keerdu. Toimi samuti kahe järgmise plaadiga. Puista küpsistele peale riivjuustu ja küpseta 220°C juures 10-15 minutit.